چگونه فردی قابل اعتماد باشیم؟ ( ۱۴ نکته برای جلب اعتماد دیگران)

قابل اعتماد بودن ویژگی است که همه در روابطشان به دنبال آن هستد. اگر در جلب اعتماد دیگران ضعیف باشید، موفقیتی در روابط اجتماعی و کاری نخواهید داشت. قابل اعتماد بودن یعنی صداقت داشتن و در یک کلام خودتان باشید. فردی که قابل اعتماد است یکسری ویژگی‌های شخصیتی دارد که باعث می‌شود دیگران بودن در کنار او را ترجیح بدهند. این افراد تمایلی به سوء استفاده از دیگران ندارند، در صورتی که در موقعیتی باشند که امکان تحکیم به دیگران را دارند از انجا آن خودداری می‌کنند، رفتارشان به گونه‌ای نیست که دیگران در کنار او احساس ناامنی و معذب بودن کنند و ذر هر ارتباطی شرایطی منافع فرد مقابل را نیز در نظر می گیرند.

اگر می خواهید دیگران اعتماد بیشتری به شما پیدا کنید، باید تغییراتی در رویه خود بدهید اما چگونه؟

۱. شخصیت مثبتی داشته باشید

انسان خوبی باشید: قصد و نیت‌های خوب داشته باشید، به شکلی که دیگران احساس کنند با یک فرد قابل اعتماد روبرو هستند. اگر می‌خواهید جلب اعتماد کنید آن را با رفتار خود به دست آورید نه گفتارتان. رفتار و حرکات شما به مراتب بیشتر از کلمات درباره شما به دیگران می‌گویند. آیا برای شما هم پیش آمده که احساس کنید، صحبت‌های یک فرد با نیت درونی او متفاوت است؟.

خوش قول باشید: اگر به کسی قول انجام کاری را می‌دهید پس سر قولتان بمانید. خوش قولی یکی از نشانه‌های قابل اعتماد بودن است. کارها را به موقع به انجام برسانید. وقت شناس باشید و اگر ساعتی را برای قرار ملاقات یا هر چیز دیگری تعیین می‌کنید به آن عمل کنید.

چگونه اعتماد دیگران را جلب کنیم

اگر خود شما با فردی در ارتباط باشید که سر قول خود نمی‌ماند، علاقه به معاشرت با او را از دست می‌دهید. زیر قول خود زدن یکی از نشانه‌های بی‌مسئولتی و غیر قابل اعتماد بودن است. تنها هنگامی قولی را به کسی بدهید که بدانید، شرایط انجام آن را دارید.

راستگو و صادق باشید: صادق بودن همه کاری است که باید انجام دهید. وقتی صادق هستید دیگران می‌دانند در رابطه‌شان با شما در چه موقعیتی قرار گرفته‌اند. برخی زمان‌ها، صداقت داشتن کار مشکلی است اما به همان اندازه و در هر شرایطی ضروری است. هیچ کس دوست ندارد با فردی در ارتباط باشد که چیزی جز آنچه که هست را نشان می‌دهد. این گفته به این معنی نیست که هر آنچه را که وجود دارد، به دیگران بگویید یا بدون فکر هر چیزی که هست را با دیگران مطرح کنید، بلکه به این معنا است که در گفته های خود منفعت دو طرفه را در نظر داشته باشید و تنها به خاطر سود خود پنهان کاری نکنید.

مهربان، باملاحظه و دلسوز باشید: این مسئله باعث می‌شود دیگران در برخورد با شما احساس راحتی کنند. همدلی باید از طریق قرار دادن خودمان در موقعیت دیگران و دیدن مسائل از دید آنها بدست آید. در ارتباطات تنها به منفعت خود فکر نکنید. بسیار مهم است که در ارتباطات خود، دیگران و شرایط آنها را نیز درک کنید تا احساس نکنند، بی رحمانه قضاوت شده‌اند.

رازدار باشید: اگر فردی به شما مسئله‌ای خصوصی را بیان کرده پس به شما اعتماد داشته است. این اعتماد را هیچ وقت از بین نبرید. وقتی دیگران بدانند که شما به اصول اخلاقی خود پایبند هستید و در روابطی که با شما دارند شخصیت آنها حفظ می‌شود، شما را دوست خواهند داشت. هیچ چیز بهتر از این نیست که دیگران بدانند می‌توانند در مقابل شما خودشان باشند.

دوست خوبی باشید: به دنبال شایعات نباشید و با کسانی دوستی کنید که همانند شما بی‌حاشیه و قابل اعتماد هستند. در دوستی حامی و پشتیبان یکدیگر باشید. “کیفیت” دوستی همانند هر چیزی در زندگی بر کمیت ارجح است. در حالی که روابط دوستانه با همه، یک ویژگی رفتاری خوب است. داشتن دوستان کم اما صمیمی، بهتر از روابط زیاد با افرادی هست که هیچ تشابه رفتاری با شما ندارند و چیزی به شما اضافه نمی‌کنند.

برای قابل اعتماد بودن نیازی نیست برای کمک به دیگران، همیشه آماده و حاضر باشید. واقعیت این است که شما توان و شرایط این کار را ندارید و یکی از الویت‌های اول زندگی‌تان، خودتان هستید. اما برای افرادی که برای شما مهم هستند، باید زمانی را اختصاص دهید تا احساس نکنند که تنها گذاشته شده‌اند. ممکن است که کمک زیادی از دست شما برنیاید اما اینکه ببینند در کنار آنها هستید و به صحبت‌های آنها گوش می‌دهید برای آنها کمک بزرگی است.

۲. رفتارهای منفی را کنار بگذارید

دروغ نگویید: گاهی اوقات دروغ گفتن تنها راه چاره به نظر می‌رسد. با این حال، حقیقت در نهایت همچنان در برابر شما وجود دارد و بهتر است قبل از دروغ گفتن به نتایج آن فکر کنید. از وسوسه پنهان کردن مسائل به نفع خودتان خودداری کنید. حقیقت همیشه برملا می شود، دیر یا زود. این را به یاد داشته باشید.

مارک تواین نقل قول هوشمندانه ای دارد:
“اگر همیشه راست بگویید مجبور نیستید هر چیزی را به خاطر بسپارید”.
این کار باعث می‌شود زندگی ساده و شادتری داشته باشید.

 

از شایعه پراکنی، بدگویی و کنایه زدن اجتناب کنید: هیچ کدام از این موارد ویژگی یک فرد قابل اعتماد نیست. هیچ وقت به خود اجازه ندهید وارد بازی سخن چینی و ساختن شایعات بی اساس درباره دیگران شوید. زندگی ارزشمندتر از آن است که بخواهید وقت خود را صرف این مسائل کنید و خود را هم زیر سوال ببرید. به خود همیشه یادآوری کنید که کار شما قضاوت کردن نیست و این حق را به خود ندهید که برداشت ذهنی که از هر کسی دارید به زبان بیاورید. به جای این کار ببینید الویت‌های زندگی‌تان چیست و تمرکز خود را روی آنها بگذارید.

با افراد دردسرساز معاشرت نکنید: قانون این است، هر کسی با افراد مشابه خود معاشرت می‌کند. وقتی با افراد بدخواهی معاشرت می‌کنید که بدون هیچ ملاحظه‌ای، عادت غیبت کردن و تهمت زدن دارند، شما هم در نظر دیگران یک فرد مشکل ساز و شایعه پراکن دیده می‌شوید. مسلم است که دیگران علاقه‌ای به همراهی با شما پیدا نمی‌کنند.

اگر در ترک این عادت مشکل دارید به این فکر کنید فردی که اینگونه درباره‌اش ناعادلانه صحبت می‌کنید چه احساسی پیدا می‌کند. به افراد شایعه ساز نیز بگویید در این باره حرفی برای همراهی کردن آنها ندارید. گاهی اوقات نیاز است برای حفظ آرامش خود و دور بودن از حواشی، جدی برخورد کنید.

اگر لازم دیدید عذرخواهی کنید: اگر لازم دیدید به دیگران بگویید برای اشتباهی که کرده‌اید متاسف هستید. شاید لازم ببینید بسته به موقعیت، علت کاری که کرده‌اید را توضیح دهید. اما در برخی موارد، عذرخواهی و پذیرفتن اشتباه کافی است و اگر کاری از دست‌تان بر می آید برای اصلاح امور انجام دهید.

به جای منافع کوتاه مدت، رابطه بلند مدت را حفظ کنید: تظاهر به چیزی که نیستید، در مقابل کسی که برای شما اهمیت زیادی دارد، در آینده مشکلات زیادی به همراه می آورد. دیگران هیچ وقت بیشتر از زمانی که “خودتان” هستید تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. همیشه از خود سوال کنید، واقعا چه چیزی مهم است، به طور مثال جر و بحث برای اینکه نشان دهید در یک موضوع بی اهمیت حق با شما است یا حفظ یک رابطه طولانی مدت.

راه های جلب اعتماد دیگران

۳. قابل اعتماد بمانید

درک کنید که قابل اعتماد بودن یک سفر است، نه نقطه پایان: جلب اعتماد دیگران زمانبر است با این وجود، این اتفاق خواهد افتاد. قابل اعتماد بودن الگوی رفتاری است که در همه زندگی باید پایبند آن باشید. جلب اعتماد دیگران به مرور به دست می‌آید.

قابل اعتماد بودن یک دارایی ارزشمند است: هنگامی که دیگران می‌دانند، می‌توانند به حرف‌های شما اعتماد کنند و برای آنها یک شخص قابل احترام و صادق هستید و فرصت‌های بیشتری برای دوستی و همکاری خواهید داشت. اعتماد سازی یک سرمایه گذاری است که می‌تواند افرادی که می‌توانند در داشتن یک زندگی پویا به شما کمک کنند را در اطرافتان گرد آورد.

قوی باشید: مهم است که همیشه به خودتان یادآوری کنید، زندگی مسابقه محبوبیت نیست. گاهی اوقات مردم از صداقت و عدم تمایل به شنیدن شایعات، قدردانی نمی‌کنند. آنها را به حال خود بگذارید. هر انسانی باید به این درک برسد که ارزش‌ بیشتری برای زندگی خود قائل باشد و نباید به خاطر خوشایند دیگران اصول اخلاقی خود را زیر پا بگذارد.

به خودت ایمان داشته باش: به خودت اعتماد کن. خودت را دوست داشته باش تا این اعتماد و عشق درونی را با قدرت و حسن نیت بیشتری به دیگران ابراز کنید.

اینکه بدانید برای کامل بودن به تایید دیگران نیاز ندارید، به شما کمک می‌کند قابل اعتماد باشید. چون برای احساس خوب داشتن به چیزی که نیستید تظاهر نمی کنید و خود واقعی‌تان را نشان می دهید. معمولا دیگران رفتار تصنعی را حس می‌کنند و باعث بی اعتمادی می‌شود، در ارتباطات خود بیش از حد به اینکه دیگران درباره شما چه فکری می‌کنند توجه نداشته باشید، چون شما مسئول فکر دیگران نیستید.

شخصیت قابل اعتماد

نکات پایانی

  • برای همه یک شخص قابل اعتماد باشید نه تنها برای نزدیک‌ترین و عزیزترین افراد زندگی
  • نشست و برخاست با دوستان خوب، الهام بخش شما می‌شود تا به انسان بهتری تبدیل شوید.
  • اعتماد سازی یک شبه اتفاق نمی‌افتد.
  • اگر برای کمک به دیگران کاری از شما ساخته است پس انجامش دهید، البته این کار را تنها برای جلب اعتماد و موجه نشان دادن خودتان انجام ندهید.
  • قابل اعتماد بودن لازمه ارتباط موثر با دیگران است. بدون اعتمادسازی نمی‌توانید با دیگران رابطه طولانی‌ مدتی برقرار کنید.
  • با دیگران به شکلی رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود. آرام، مودب و مهربان باشید. مطمئن باشید دیگران از این رفتار شما تاثیر می‌پذیرند.
  • گفتن نیمی از حقیقت در واقع همان دروغ کامل است. حذف و از قلم انداختن بخشی از واقعیت همان دروغ است اما به شکلی دیگر.
  • جلب اعتماد دیگران سال‌ها زمان می‌برد اما در زمانی کوتاه و با یک اشتباه از بین برود. قبل از اینکه با عجله تصمیمی بگیرید به دقت فکر کنید.
  • اجازه ندهید کسی به شما بگوید چه کسی هستید یا می‌توانید باشید و اصول اخلاقی خود را برای خواست دیگری تغییر ندهید. این کار نشان می‌دهد که شما فردی قابل اعتماد با مرزبندی های اخلاقی هستید و تحت تاثیر محیط بیرونی خود قرار نمی‌گیرید.

آیا مطلب را دوست داشتی؟

۴.۲ / ۵. ۸۳

ادامه مطلب